Konu
:
Krem Brüle
Yalnız Mesajı Göster
Krem Brüle
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Brüle
Krem Brüle tarifi - Krem Brüle yapilisi
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 su bardağı krema
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
5 gram vanilya
6 yemek kaşığı esmer şeker (üzerindeki karameli için)
Hazırlanışı
01 Sütü, kremayı ve şekeri bir tencerede karıştırıp, şeker eriyinceye kadar hafifçe ılıtın
02 Ilık haldeki karışıma yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpın
03 Yumurtalar iyice çırpıldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın
04 Karışımı tek porsiyonluk fırın kaplarına (ya da dilimleyerek servis etmek isterseniz büyükçe bir fırın kabına) boşaltın
05 Kapları fırın tepsisine yerleştirdikten sonra tepsiyi yarıya kadar su ile doldurun
06 Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında 30 dakika pişirin
07 Piştikten sonra fırından alarak en az 4 saat bekletin
08 Servis etmeden önce üzerine esmer şekeri ekleyerek ızgaraya sürün ve üzerindeki şekerin hafifçe yanarak karamelize olmasını sağlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul