Konu
:
Gönlü Ferah
Yalnız Mesajı Göster
Gönlü Ferah
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gönlü Ferah
Gönlü Ferah Tarifi - Gönlü Ferahın Yapılışı - Sütlü Gönlü Ferah
Malzemeler:
1 Litre süt
1 Su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
2 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Adet yumurtanın sarısı
100 gr margarin
1 Poşet krem şanti
1
5 Su bardağı kayısı suyu
500 gr taze kayısı
1 Paket etimek
Süslemek için :
Antepfıstığı ve hizdistancevizi
Yapılışı:
Sütü yumurta sarısını unu mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp göz göz olana dek kısık ateşte pişirin
Margarini koyup ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın
Soğuyunca krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika daha çırpın
Etimekleri cam bir kabın içine dizin
1
5 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp üzerine dökün
Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin
Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul