Yalnız Mesajı Göster

Gönlü Ferah

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gönlü Ferah



Gönlü Ferah Tarifi - Gönlü Ferahın Yapılışı - Sütlü Gönlü Ferah

Malzemeler:

1 Litre süt

1 Su bardağı tozşeker

2 Çorba kaşığı mısır nişastası

2 Çorba kaşığı un

1 Paket vanilya

1 Adet yumurtanın sarısı

100 gr margarin

1 Poşet krem şanti

15 Su bardağı kayısı suyu

500 gr taze kayısı

1 Paket etimek

Süslemek için :

Antepfıstığı ve hizdistancevizi

Yapılışı:


Sütü yumurta sarısını unu mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp göz göz olana dek kısık ateşte pişirin

Margarini koyup ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın

Soğuyunca krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika daha çırpın

Etimekleri cam bir kabın içine dizin

15 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp üzerine dökün

Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin

Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süleyerek servis yapın




Alıntı Yaparak Cevapla