Konu
:
Esmer Tulumba Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Esmer Tulumba Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Esmer Tulumba Tatlısı
Malzemeler
4 adet yumurta
100 gr margarin
2 su bardağı su
1 fiske tuz
1 çay bardağı irmik
2 çornba kaşığı kakao
2 su bardağı un
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Kızartma için:
3 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Önce şerbet kaynatılır, soğumaya terk edilir
Tencereye su, tuz ve margarin konur
Orta ateşte suyun içindeki margarinin erimesi beklenir
Daha sonra elenmiş un ve irmik birden eklenir ve hızla karıştırmaya başlanır
Un pişmeye başlayınca ateşten alınır
Ilıması beklenir
Sonra 1 yumurta kırılır ve mikserle karıştrırılır
Tam anlamıyla karışınca ikinci yumurta katılır aynı şekilde yedirilir
Diğer yumurtalar da sırasıyla eklenir
En son kakao katılır
Karışım tulumba ya da krema pompasına doldurulur
Fazla kızgın olmayan yağa 2 santim uzunluğunda bırakılır
İki yüzü kızarınca ateşten alınır
Soğuk şerbete atılır
Her seferinde tavadaki yağ soğutularak kızartmaya devam edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul