Konu
:
Gül Tatlısı 2
Yalnız Mesajı Göster
Gül Tatlısı 2
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Tatlısı 2
Gül Tatlısı tarifi - Gül Tatlısı nasil yapilir - kolay Gül Tatlısı
MALZEMELER:
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı yoğurt
125 gr margarin
5 su bardağı un (yinede kendiniz ayarlayın)
1′er pkt kabartma tozu ve vanilya
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Kıvamı İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
[*]
Margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya veirmii güzelce karıştırın
[*]
Kaşıkla azar azar un ilave edin, aynı zamnada hamuru karıştırın
[*]
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin
[*]
Hamuru 5 dakika dinlendirin
[*]
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak merdane ile incecik açın
[*]
Çaydanlık kapağı ile daireler kesin
[*]
Karşılıklı kenarlarından 4 çizik atın
[*]
Çiziklerin ortasına istediğiniz kadar ceviz koyun
[*]
Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatarak kenarlardan hafif bastırın
[*]
Yağlı tepsiye dizdiğiniz gülleri 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin
[*]
Pişmesine yakın şerbetini hazırlamaya başlayın
[*]
Su ve şekeri kaynayana kadar ocakta tutun ve kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın
[*]
Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün
[*]
Şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstıkla süsleyerek servis edin
Not:
[*]
Hamur ve şerbet sıcak olacak
[*]
Açarken hamuru mümkün olduğu kadar ince açın ki hamurlaşmasın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul