Yalnız Mesajı Göster

Gül Tatlısı 2

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Tatlısı 2



Gül Tatlısı tarifi - Gül Tatlısı nasil yapilir - kolay Gül Tatlısı






MALZEMELER:

  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin
  • 5 su bardağı un (yinede kendiniz ayarlayın)
  • 1′er pkt kabartma tozu ve vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Kıvamı İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI:

[*]Margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya veirmii güzelce karıştırın[*]Kaşıkla azar azar un ilave edin, aynı zamnada hamuru karıştırın[*]Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin[*]Hamuru 5 dakika dinlendirin[*]Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak merdane ile incecik açın[*]Çaydanlık kapağı ile daireler kesin[*]Karşılıklı kenarlarından 4 çizik atın[*]Çiziklerin ortasına istediğiniz kadar ceviz koyun[*]Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatarak kenarlardan hafif bastırın[*]Yağlı tepsiye dizdiğiniz gülleri 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin[*]Pişmesine yakın şerbetini hazırlamaya başlayın[*]Su ve şekeri kaynayana kadar ocakta tutun ve kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın[*]Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün[*]Şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstıkla süsleyerek servis edin
Not:

[*]Hamur ve şerbet sıcak olacak[*]Açarken hamuru mümkün olduğu kadar ince açın ki hamurlaşmasın

Alıntı Yaparak Cevapla