Yalnız Mesajı Göster

Muhallebili Ekmek Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Ekmek Tatlısı



sütlü tatlılar - ekmek tatlısı nasıl yapılır

Muhallebili ekmek tatlısı malzemeleri


1 paket tuzsuz peksimet

Şerbeti için


2 su bardağı toz şeker


2 su bardağı su

Muhallebisi için


1 litre süt


2 yemek kaşığı un


1 yemek kaşığı nişasta


2 yemek kaşığı pudra şeker

Üzeri için


2 paket krem şanti


1 su bardağı süt


Hindistan cevizi

Muhallebili ekmek tatlısı hazırlanışı


Süt, un ve şeker birleşiminin en güzel lezzeti

muhallebi ile yapacağınız tatlılarla sofralarınıza tat katın

Şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak kısık ateşte

pembeleşinceye kadar kavurun Soğuk suyu ekleyin

Tahta bir kaşıkla katılaşan şekeri eritip ocağın altını kapatın

Soğumaya bırakın


Peksimetleri yüksek kenarlı kare bir servis tabağına dizin

Üzerine hazırladığınız şerbeti döküp,

birer kat daha ekmek yerleştirin

Tekrar şerbeti döküp soğumaya bırakın


Muhallebi için, süte un, pudra şeker ve

nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak pişirin

Kaynayınca ocağın altını kapatıp, 15 dakika mikserle çırpın

Ilınan muhallebiyi şerbetli ekmeklerin üzerine

yayıp buzdolabına kaldırın

İyice donması için en az 2 saat buzdolabında bekletin


Krem şanti paketlerini bir bardak soğuk süt ile çırpın

Spatula yardımı ile donan tatlının üzerine yayıp üzerini düzeltin

En üste bol miktarda hindistan cevizi serpin

Böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla