Yalnız Mesajı Göster

Muhallebili Baklava

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Baklava



baklava tarifleri - şerbetli tatlılar - muhallebili baklava nasıl yapılır


Muhallebili baklava malzemeleri


Yarım paket baklava yufkası


15 su bardağı süt


1 paket vanilya


2 yemek kaşığı toz şeker


1 yumurta


2 yemek kaşığı un


1 yemek kaşığı irmik


60 gr tereyağı

Şerbeti için


2 su bardağı su


2 su bardağı tozşeker


Yarım limonun suyu

Üzeri için


Toz antep fıstığı

Muhallebili baklava hazırlanışı


Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir t

encerede kaynatıp soğumaya bırakın


Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı

bir tencereye alın Orta ateşte sürekli karıştırarak

koyulaşıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın


3 baklava yufkasını üst üste dizin ve

4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin

Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi

yerleştirip muska şeklinde sarın

Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın


Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün

180 dereceye ayarlanmış fırında

kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp

2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün

Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla