Konu
:
Muhallebili Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili Baklava
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili Baklava
baklava tarifleri - şerbetli tatlılar - muhallebili baklava nasıl yapılır
Muhallebili baklava malzemeleri
Yarım paket baklava yufkası
1
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
60 gr tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Toz antep fıstığı
Muhallebili baklava hazırlanışı
Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir t
encerede kaynatıp soğumaya bırakın
Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı
bir tencereye alın
Orta ateşte sürekli karıştırarak
koyulaşıncaya kadar pişirin
Soğumaya bırakın
3 baklava yufkasını üst üste dizin ve
4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin
Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi
yerleştirip muska şeklinde sarın
Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın
Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün
180 dereceye ayarlanmış fırında
kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkartıp
2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün
Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul