Konu
:
Cevizli Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Tatlı
Cevizli Tatlı tarifi - Cevizli Tatlı yapılışı - Cevizli Tatlı malzemeleri
Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
5 su bardağı un
1 tutam tuz
şurubu için:
3 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu
3 su bardağı su
Yapılışı
Zeytinyağı, yoğurt, yumurta, limon kabuğu rendesi, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın
Un ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp burma şekli verin
Rendenin ince tarafına hafif bastırarak üzerine desen yapın
Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Şurubu hazırlamak için, tencerede toz şeker ile suyu kaynatın
Koyulaşınca limon suyu ekleyin
Birkaç dakika sonra ateşten alıp ılımaya bırakın
Tatlıyı fırından çıkarın
ılık şurubu üzerine dökün
Şurubunu çekince üzerine ceviz serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul