Konu
:
Kadayıflı Muhallebi tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıflı Muhallebi tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıflı Muhallebi tarifi
Kadayıf kısmı için malzemeler:
- 250 gr kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1
5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Muhallebi için malzemeler:
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Hazırlanışı
Kadayıfı, şeker ve tereyağ ile birlikte, pembeleşinceye dek kısık ateşte kavurun
Topaklanmaması için arada karıştırın
Biraz uzun sürebilir
İçine cevizi de ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakın
Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın
Sütü de ekleyip, muhallebiyi pişirin
Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar tamamen karışana dek mikserle çırpın
Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün
Üstüne bütün muhallebiyi dökün
Muhallebinin üzerine kadayıfın kalan yarısını da dökün
Buzdolabında dinlendirdikten sonra, ikram edebilirsiniz
Yukarıda verilen malzemelerle yapılan kadayıflı muhallebiyi 8 dilim olarak düşünürsek,
1 dilim kadayıflı muhallebinin kalori değeri: 481 kkal
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul