Konu
:
Kuru İncirli Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Kuru İncirli Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru İncirli Tatlı
incirli tatlılar - kuru incirli tatlı nasıl yapılır
Kek için:
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
8 tane kuru incir
Şerbet için:
1 su bardağı su
3 tatlı kaşığı şeker
Krema için:
3 fincan un
3 fincan şeker
1 yumurta
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
Yapılışı:
İncirleri küçük küçük doğrayıp kaynar suda biraz bekletin
Kek için gerekli diğer malzemeleri karıştırıp çırpın
Suyunu süzdüğünüz incirleri de ekleyip yağlanmış kare yada yuvarlak borcam tepsisine dökün
Yaklaşık 160 derece fırında pişirin
Kek pişerken kremayı hazırlayın
Un, şeker, yumurta ve sütü iyice çırpın ve karıştırarak ocakta pişirin
Koyulaşınca vanilyayı da ekleyip ocaktan alın
10 dakika bekletip içine labne peyniri ekleyip tekrar çırpın
Krema kullanıma hazır
Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmiyoruz) kekin üzerine dökün
2 dakika sonra da kremayı üzerine dökün
Buzdolabında soğuttuktan sonra dözülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul