Yalnız Mesajı Göster

Raventli Muz Köpüğü

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Raventli Muz Köpüğü



MALZEMELER
540 gr şuruplu konserve ravent,süzülmüş
2 küçük muz, doğranmış
150 gr yoğurt
Birkaç damla kırmızı gıda boyası
1 yumurta beyazı


HAZIRLANIŞI
Blenderda ravendi, muzu ve yoğurdu püre haline getirin (Aşçının önerisine bakın) Büyük bir kaseye koyup birkaç damla gıda boyası katıp pembe bir karışım elde edin
Koyulaşmcaya kadar yumurta beyazım çırpın Büyük ****l bir kaşıkla ravent karışımına ekleyin
Karışımı 4 servis tabağına bölüştürüp en az 2 saat buzdolabında soğutun Muz dilimleriyle süsleyip servis yapın
AŞÇININ ÖNERİSİ: Mevsiminde 500 gr taze ravent kullanabilirsiniz Eğer blendırınız yoksa ravendi ve muzları ezmek için bir çatal kullanıp sonra yoğurdu karıştırın Konserve raventlerin tatlılık oranı değişir, onun için yumurta beyazını eklemeden önce tadına bakın ve gerekirse, biraz pudra şekeri katın Bu tatlıyı buzdolabında 4 saat kadar tutabilirsiniz
SERVİS ÖNERİLERİ: Rengi bozulmaması için limon suyuna batırılmış muz dilimlerini süslemede kullanabilirsiniz Bir kontrast yaratmak için yanında şekerli pütürlü kurabiye ile sunabilirsiniz
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla