Konu
:
Ağaç Çilekli Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Ağaç Çilekli Parfe
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağaç Çilekli Parfe
Ağaç Çilekli Parfe tarifi
Malzemeler :
250 gr ağaç çileği
250 gr (1 bardak) toz şeker
5 yumurta sarısı
1 paket şekerli vanilya
Bir büyük bardak süt (1/4 lt)
1/2 lt krem şanti
Ağaç Çilekli Parfe
Yapılışı
</STRONG>
Temizlenmiş çilekleri şekerin 1/ 3 ü ve 2-3 kaşık suyla bir kaba koyun
Şeker eriyinceye dek hafif ateşte karıştırın
Sonra süzgeçten geçirin
Yumurta sarılarına kalan şekeri ve vanilyayı koyup bir telle karıştırarak sütü ekleyin
Hafif ateşte telle çırparak yoğurta kıvamına gelene dek pişirin
Vurulmuş krem şantiye soğumuş olan yukarıdaki kremayı katın
Sonra da çilekli şurubu ekleyip bir iki karıştırın
Karışımı yuvarlak ve kapaklı bir parfe kalıbına boşaltın, kapağını kapatın
Kapağın kenarlarına tereyağı sürün
(Su girmemesi için
) Sonra kalıbı iri tuz serpilmiş buz içinde bırakın
Servise yakın buzdan çıkartıp soğuk suya koyun
Yuvarlak servis tabağının içine dantelli kağıt peçete yayın ve parfeyi üzerine çevirip servis yapın
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul