Konu
:
Fındıklı Mekik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Mekik Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Mekik Tatlısı
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin (ben tereyağ kullandım)
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
1 çay kaşığı,
limon suyu
Hazırlanışı:
Şerbetin Hazırlanışı: Şeker ve su bir tencerede kaynatılır, 5 dk
sonra limon suyu eklenir, kısa bir süre daha kaynatılır
Haumurun Hazırlanışı: Hazırlanışı: Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler karıştırılır
Aldığı kadar un ve kabartma tozuyla kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan güzel şekil verilebilen bir hamur yapılır
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır oval şekil verilir ve ortasına bıçakla kesik yapılır
Bu kesiğe fındık yerleştirilir, kenarları düzeltilerek mekik şekli verilir
Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir
Orta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcağa yakın ılık şerbet dökülür
Arada tatlılar ters çevrilerek şerbeti çekmesi sağlanır
Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul