Yalnız Mesajı Göster

Hurmalı baklava

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı baklava



Malzemeler:

- 5 adet milföy hamuru,

- 250 gr hurma,

- 100 gr ceviz,

- 2 su bardağı toz şeker,

- 1,5 su bardağı su,

- 1 yumurta sarısı


Yapılışı:

Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın Soğutun Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla