Yalnız Mesajı Göster

Bal Kabaklı Tartolet

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Kabaklı Tartolet





Malzemeler:
Hamuru için:
- 125 gr margarin,
- 2 su bardagi un,
- 2 yemek kasigi pudra sekeri,
- 4 yemek kasigi soguk su

Harci için:
- ½ kg ayiklanmis bal kabagi,
- 1 kahve fincani su,
- ½ çay bardag1 soguk süt,
- 1 çay bardagi toz seker,
- 1 adet yumurta,
- 1 yemek kasigi eritilmis margarin,
- 2 çay kasigi tarçin,
- ½ çay kasigi toz zencefil,
- Süslemek için dövülmüs sam fistigi

Yapilisi:
Hamuru hazirlamak için margarini eritip malzemelerle hamuru yogurun 20 dakika dinlendirin Merdane ile açip (1/2 cm kalinliginda) yaglanmis tartolet kaliplarina yerlestirin 180 derece isitilmis firinda 15 dakika pisirin Bu arada kabagi yarim kahve fincani su ilavesiyle iyice pisirip çatalla ezin Soguk süt, toz seker, margarin, çirpilmis yumurta, tarçin, zencefili ilave ederek karistirin Firindan çikardiginiz tartoletlerin üzerine doldurun Tekrar 15 dakika firinlayip çikarin Üzerine dövülmüs fistik serpip süsleyin Soguyunca servis yapin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla