Konu
:
Karagöz Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Karagöz Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karagöz Tatlısı
Malzemeler;
1 su bardağı sıvı
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudraşekeri
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un ( 3+1/4 su bardağı yetti)
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1
2 su bardağı su
2
2 su bardağışeker
3
yarım limon suyu
4
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı;
1
Öncellikle şerbetini hazırlayın; Bunun için 2 su bardağı su ve şekeri kaynatın
Limon suyunu ilave edip, şerbeti ocaktan alın
1 çay kaşığı vanilyayı da karıştırın
Şerbeti soğumaya bırakın
2
Ayrı bir yerde sıvıyağı , yumurta, yoğurt, pudra şekerini ve kabartma tozu ile beraber aldığı kadar unu ilave edip; hamur toplanana kadar yoğurun
3
hamuru 4 e bölün
Bir parçasına 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin
İnce kıyılmış fındığı da ekleyip, yoğurun
Bu hamuru da üçe bölün
4
Diğer tarafta da 3 adet sade hamurumuz var
Bunlarda birini merdane ile uzunlamasına açın
Kıyısına kakaolu hamurudan serit yapin ve yerlestirin
Beraber sarın
Bir parmak kalınlığında kesin
5
Yağlanmış tepsiye dizin
6
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin
7
Üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin
8
Üzerini örtüp 4 saat kadar dinlendirin
9
Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul