Yalnız Mesajı Göster

Karagöz Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karagöz Tatlısı






Malzemeler;


1 su bardağı sıvı


1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı pudraşekeri

1 su bardağı ince çekilmiş fındık

2 çorba kaşığı kakao

Aldığı kadar un ( 3+1/4 su bardağı yetti)

1 paket kabartma tozu



Şerbeti için;



1 2 su bardağı su

2 2 su bardağışeker

3 yarım limon suyu

4 1 çay kaşığı vanilya


Yapılışı;
1 Öncellikle şerbetini hazırlayın; Bunun için 2 su bardağı su ve şekeri kaynatınLimon suyunu ilave edip, şerbeti ocaktan alın 1 çay kaşığı vanilyayı da karıştırın Şerbeti soğumaya bırakın
2 Ayrı bir yerde sıvıyağı , yumurta, yoğurt, pudra şekerini ve kabartma tozu ile beraber aldığı kadar unu ilave edip; hamur toplanana kadar yoğurun
3 hamuru 4 e bölün Bir parçasına 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin İnce kıyılmış fındığı da ekleyip, yoğurun Bu hamuru da üçe bölün
4 Diğer tarafta da 3 adet sade hamurumuz var Bunlarda birini merdane ile uzunlamasına açın
Kıyısına kakaolu hamurudan serit yapin ve yerlestirin Beraber sarın Bir parmak kalınlığında kesin
5 Yağlanmış tepsiye dizin
6 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin
7 Üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin
8 Üzerini örtüp 4 saat kadar dinlendirin
9 Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla