Konu
:
Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı
Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı
Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
1 kg tozşeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
2 çay kaşığı vanilya
1 lüle kaymak (200 gr)
Hazırlanışı:
* Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Bir tabağın ucuna bir damla akıttığınızda damla dağılmıyorsa kıvamını bulmuş demektir
Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın
* Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru yaklaşık 15 dakika karıştırın
(Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybeder, süt renginde koyu bir kremaya dönüşür ve katılaşıp bembeyaz olur
Tatlı kıvamını bulmuştur
)
*Tatlıya kaymak ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın
Cam servis kâselerine paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin
İstanbullu Rum kadınlarının misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı
Tatlı, buzlu su eşliğinde, minik tabaklarda ve kahveden önce ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul