Konu
:
Cevizli Afyon Kaymağı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Afyon Kaymağı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Afyon Kaymağı
Afyon Kaymağı - Kaymak Tarifi - Afyon Kaymağı Nasıl Yapılır
Malzeme Listesi:
* 1 kilo süt
* 1 su bardağı un 200gr lık bardak
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığımargarin veya tereyağı
Sos Malzemesi:
* 1 su bardağı süt
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
not:Bir de arkadaşımın söğlediği püf noktası tepsiye hindistan cevizini serdikten sonra muhallebisini dökerken çok dikkatli yavaş yavaş ve sırayla dökmek gerekiyormuş
Hızlı birden aktararırsak hindistan cevizi dağalabiliyormuş
Tarif:
* Bütün muhallebi malzemeleri tencereye konup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz
* Dik dörtgen borcam,mutlaka kare veya dikdörtgen olması gerekiyor eşit şekilde kesebilmek için tepsiye sırasıyla önce hidistan cevizini seriyoruz
* Sonra muhallabisini yavaş yavaş sırayla döküyoruz
* Krem şantiyi bir bardak soguk sütle çırpıyoruz muhallebinin üzerine döküyoruz
* En üste bir su bardağı kalın kırılmış cevizi yayıyoruz
* Bu da önemli bir gece dolapta bekletiyoruz eğer bir gece bekletmessek kesip katlaması zor oluyormuş muhallebi kırılıyormış
* Bir gece bekleyen muhallebiyi dolaptan çıkarıp uzunlamasına önce 2 kesiyoruz
Sonara tekrar enlemesine 3 bölüp her böldüğümüz parçayı ikiye katlayıp bir üstü uç uca gelecek şekilde servis tabağına alıp servis yapıyoruz
Afiyet olsun
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul