Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Afyon Kaymağı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Afyon Kaymağı



Afyon Kaymağı - Kaymak Tarifi - Afyon Kaymağı Nasıl Yapılır

Malzeme Listesi:


* 1 kilo süt

* 1 su bardağı un 200gr lık bardak

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 paket vanilya

* 1 yemek kaşığımargarin veya tereyağı


Sos Malzemesi:


* 1 su bardağı süt

* 1 paket krem şanti

* 1 su bardağı iri kırılmış ceviz


not:Bir de arkadaşımın söğlediği püf noktası tepsiye hindistan cevizini serdikten sonra muhallebisini dökerken çok dikkatli yavaş yavaş ve sırayla dökmek gerekiyormuşHızlı birden aktararırsak hindistan cevizi dağalabiliyormuş


Tarif:


* Bütün muhallebi malzemeleri tencereye konup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz

* Dik dörtgen borcam,mutlaka kare veya dikdörtgen olması gerekiyor eşit şekilde kesebilmek için tepsiye sırasıyla önce hidistan cevizini seriyoruz

* Sonra muhallabisini yavaş yavaş sırayla döküyoruz

* Krem şantiyi bir bardak soguk sütle çırpıyoruz muhallebinin üzerine döküyoruz

* En üste bir su bardağı kalın kırılmış cevizi yayıyoruz

* Bu da önemli bir gece dolapta bekletiyoruz eğer bir gece bekletmessek kesip katlaması zor oluyormuş muhallebi kırılıyormış

* Bir gece bekleyen muhallebiyi dolaptan çıkarıp uzunlamasına önce 2 kesiyoruzSonara tekrar enlemesine 3 bölüp her böldüğümüz parçayı ikiye katlayıp bir üstü uç uca gelecek şekilde servis tabağına alıp servis yapıyoruzAfiyet olsun





alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla