Konu
:
Çikolatalı Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Güllaç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Güllaç
Çikolatalı Güllaç Tarifi - Çikolatalı Güllaç Yapılışı - Çikolatalı Güllaç Nasıl Yapılır - Çikolatalı Güllaç Malzemeleri
Malzeme:
1 su bardağı krema
2 su bardağı süt
150 gr çikolata
1 tutam fesleğen
15 gr Bizim Mutfak Kakao
4 adet güllaç yaprağı
20 gr beyaz çikolata
2 adet şeftali
Bir miktar antep fıstığı
Birkaç adet taze çilek
Şurubu için :
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun
İnce dilimler halinde kesin
Çikolatayı rendeleyin
Şerbet için sos tenceresinde tozşeker ve suyu koyu bir kıvam elde edinceye kadar kaynatın
Ardından krema, süt ve fesleğeni ekleyerek kaynatmaya devam edin
Karışımı geniş bir tepsiye alın
Güllaç yapraklarını teker teker bu karışıma batırıp başka bir tepsiye yayın
Katların arasına şeftali dilimlerini dizerek üzerlerine rendelenmiş çikolatadan serpiştirin
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin
İsteğe göre küçük yuvarlak kalıplarla kesin
Buzdolabında bekletin
Üzerlerini beyaz çikolata, Antepfıstığı ve taze çileklerle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul