Konu
:
Isparta Tarifi Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Isparta Tarifi Güllaç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Isparta Tarifi Güllaç
Isparta Güllaç Tarifi - Isparta Tarifi Güllaç Yapılışı - Isparta Güllaç Nasıl Yapılır - Isparta Tarifi Güllaç Malzemeleri
Hazır olarak satılan ve nişastada açılmış olan güllaç alınır
Yufkadan biraz daha küçük açılır
Süt yeterli miktarda kestirilir ve kesiğin içine biraz toz şeker atılarak hafif tatlanması sağlanır
Su ya da sütle ıslatılan güllaç yaprakları yumuşar
Hassas oldukları için hemen sarılması gerekir
Aynı sarma sarar gibi içine hazırlanan harçtan konulup küçük küçük sarılır ve tepsiye döşenir
Bir tencereye yarı yarıya şeker ve su konularak kaynatılır
Böylece şerbet elde edilmiş olur
Buna "mat" da denir
Bir kat hazırlanmış şerbet eşit şekilde dökülür
Tepsi ocağa konulur
Ocak yandıktan sonra tepsi çevrilerek bir süre pişirilir
Her tarafın eşit şekilde piştiğinden emin olduktan sonra indirilir ve soğumaya bırakılır
Eğer şerbet az gelirse, ikinci bir kat daha şerbet dökülebilir
Şerbetin ılık olmasına dikkat etmelidir
Şerbetin içine gül suyu da ilave edilir
Servis edilmeden önce nar ve ceviz serpilir
Tatlı, soğuduktan sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul