Konu
:
İncirli Turta
Yalnız Mesajı Göster
İncirli Turta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncirli Turta
turta nasıl yapılır - incirki turta tarifi
Malzemeler
4 kişilik
Hamur için
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
125 gr tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için
5 adet taze incir
50 gr ceviz içi
2 çorba kaşığı vişne suyu
Hazırlanışı
Yumurta, süt ve şekeri bir kapta çırpın
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın
Yumuşatılmış tereyağını ve çırptığınız malzemeyi ilave edin
Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın
Hamuru yağlanmış turta kalıbına alıp elinizle bastırarak yayın
Üzerini birkaç yerinden çatalla delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin
Diğer tarafta incirleri soyup dilimleyin
Turta hamurunu fırından alıp ceviz içini serpin
Üzerine incir dilimlerini gelişigüzel yerleştirip 2-3 kaşık vişne suyu ilave edin
Tekrar fırına verin ve 10 dakika kadar fırınlayıp çıkarın
Ilık veya soğuk olarak servis yapın
Ağustos aylarında taze incir çıkmaya başlar
Ağustos ortalarından itibaren eylül sonuna kadar siyah incir zamanıdır
Yaz ayları boyunca taze beyaz veya siyah incirle bu kolay tartı pişirebilirsiniz
Dilerseniz üzerine ince bir kat meyve jölesi sürebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul