Konu
:
Cennet Kadayıfı
Yalnız Mesajı Göster
Cennet Kadayıfı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cennet Kadayıfı
şerbetli tatlılar - kadayıf tarifleri
Malzemeler
Yağı:
250 gr
suyu alınmış tereyağı
Kadayıfı:
500 gr
kadayıf
1 çorba kaşığı tarçın
Harcı:
50 gr
beyaz fıstık
Şurubu:
1 kg
şeker
800 gr
su
100 gr
pudra şekeri
Hazırlanışı
Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız
Kadayıfı bir bıçakla mümkün olduğu kadar ince kıyınız,
veya bir ceviz çekme makinasından çekiniz ve bir
tencereye koyarak yağını ılık vaziyette ilâve ederek
ağır ateşte 2 dakika karıştırarak ılıtınız ve ateşten alınız
İki elinizle hamur yoğurur gibi kadayıfı ovunuz
Aynı tencereyle tekrar ateşe koyup helva kavurur
gibi devamlı 5 dakika karıştırarak kavurup tarçınını
ilâve edip 10 dakika müddetle şurubunu kepçe kepçe
karıştırıp kavurarak yediriniz ve ateşten alınız
Tepsinin altına pudra şekerinin yarısını serpip kadayıfı
üzerine boşaltarak düzleyiniz ve kalan pudra şekerini de
kar gibi üzerine serperek bir kaşığın tersi ile gayrı
muntazam hatlar meydana getirip fıstığı serpiniz
Ilık vaziyette servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul