Yalnız Mesajı Göster

Cennet Kadayıfı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cennet Kadayıfı



şerbetli tatlılar - kadayıf tarifleri

Malzemeler


Yağı:

250 gr suyu alınmış tereyağı

Kadayıfı:

500 gr kadayıf

1 çorba kaşığı tarçın

Harcı:

50 gr beyaz fıstık

Şurubu:

1 kg şeker

800 gr su

100 gr pudra şekeri
Hazırlanışı

Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız

Kadayıfı bir bıçakla mümkün olduğu kadar ince kıyınız,

veya bir ceviz çekme makinasından çekiniz ve bir

tencereye koyarak yağını ılık vaziyette ilâve ederek

ağır ateşte 2 dakika karıştırarak ılıtınız ve ateşten alınız

İki elinizle hamur yoğurur gibi kadayıfı ovunuz

Aynı tencereyle tekrar ateşe koyup helva kavurur

gibi devamlı 5 dakika karıştırarak kavurup tarçınını

ilâve edip 10 dakika müddetle şurubunu kepçe kepçe

karıştırıp kavurarak yediriniz ve ateşten alınız

Tepsinin altına pudra şekerinin yarısını serpip kadayıfı

üzerine boşaltarak düzleyiniz ve kalan pudra şekerini de

kar gibi üzerine serperek bir kaşığın tersi ile gayrı

muntazam hatlar meydana getirip fıstığı serpiniz

Ilık vaziyette servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla