Konu
:
Kütahya Tarifi Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Kütahya Tarifi Güllaç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kütahya Tarifi Güllaç
Kütahya Tarifi Güllaç - Kütahya Tarifi Güllaç Yapılışı - Güllaç Nasıl Yapılır - Kütahya Tarifi Güllaç Malzemeleri
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeleri;
6 adet güllaç yaprağı
100 gr ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kg süt
1 su bardağı şeker
100 gr
kaymak
Hazırlanışı:
Cevizler irice dövülüp tarçınla karıştırılır
Güllaç yaprakları dörde bölünür
Şekerle süt kaynatılır
Güllaçlar, geniş kenarları olan tepside sıcak şekerli süte bastırılıp, hafif yumuşatılarak ikiye katlanır
Tabağa alınıp geniş olan kenarlarına tarçınlı ceviz ve kaymak koyulur
Hepsi tamamlandığında kalan süt üstüne dökülür Tatlının üzerine dövülmüş antepfıstığı serpilerek soğuk servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul