Yalnız Mesajı Göster

Kütahya Tarifi Güllaç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kütahya Tarifi Güllaç



Kütahya Tarifi Güllaç - Kütahya Tarifi Güllaç Yapılışı - Güllaç Nasıl Yapılır - Kütahya Tarifi Güllaç Malzemeleri

Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü


Malzemeleri;

6 adet güllaç yaprağı

100 gr ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

1 kg süt

1 su bardağı şeker

100 gr kaymak


Hazırlanışı:

Cevizler irice dövülüp tarçınla karıştırılır Güllaç yaprakları dörde bölünür Şekerle süt kaynatılır Güllaçlar, geniş kenarları olan tepside sıcak şekerli süte bastırılıp, hafif yumuşatılarak ikiye katlanır Tabağa alınıp geniş olan kenarlarına tarçınlı ceviz ve kaymak koyulur Hepsi tamamlandığında kalan süt üstüne dökülür Tatlının üzerine dövülmüş antepfıstığı serpilerek soğuk servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla