Konu
:
Portakallı Reçelli Rulo
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Reçelli Rulo
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Reçelli Rulo
rulo pasta tarifi - portakallı tılo nasıl yapılır - reçHamur:
1 paket Yaş Maya veya 1 paket Kuru Maya
4,5 su bardağı un (500 g)
1 su bardağı +1 kahve fincanı süt (260 g)
250 g margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
2,5 çay bardağı pudra şekeri (250 g)
2 adet yumurta
İç Malzeme:
3 çay bardağı toz şeker (300 g)
2 yemek kaşığı tarçın (40 g)
4 çay bardağı ceviz (240 g)
2 adet portakal
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Kabuğu rendelenerek kabuğundan ayrılmış 2 adet portakalı küçük taneler halinde doğrayın, toz şekerle karıştırın ve 30 dakika kısık ateşte kaynatın
Reçel kıvamına gelen portakal tanelerine ceviz ve tarçın ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın
Margarin hariç bütün hamur malzemelerini karıştırın
Daha sonra hamura margarini ekleyerek pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun
Hazırladığınız hamuru ikiye bölerek her iki hamuru ince bir şekilde açın
Daha önceden hazırlanmış olan portakallı tatlıyı, açılan her iki hamura da eşit bir şekilde koyarak hamurları rulo halinde kapatın
Hamurların üzerine 1 yumurta sarısı sürerek fırına verin
Önceden ısıtılmış 200°C'lik fırında 30 dakika pişirin
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul