Yalnız Mesajı Göster

Bohçada Elma Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bohçada Elma Tatlısı



bohçada elma tatlısı nasıl yapılır


Bohçada elma tatlısı malzemeleri

Hamuru için


250 gr yumuşatılmış tereyağı


1 yumurta


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


2 çorba kaşığı süt


6 çorba kaşığı pudraşeker


35 su bardağı un

İç harcı için


3 elma


1 tatlı kaşığı tarçın


4 çorba kaşığı tozşeker


4’er çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi ve kuru üzüm

Pişirmek için


1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

Bohçada elma tatlısı hazırlanışı


Elmaları rendeleyin ve şekeri ilave edip tencerede 7 dakika pişirin

Karışıma ceviz, tarçın ve üzümü ilave edip 3 dakika daha pişirin

Hamur için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekilde açın

Soğuyan elmalı karışımı yuvarlaklara paylaştırın

Hamurlara bohça şekli verin Buzlukta 1 saat dondurun

Tencerede 25 dakika pişirin

Pişen bohçaları tencereden alıp pudra şeker serperek servis yapın

Bohçada elma tatlısı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla