Konu
:
Panna Cotta Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Panna Cotta Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Panna Cotta Tatlısı
Panna Cotta Tatlısı Nasıl Yapılır - Panna Cotta Tatlısı Tarifi - Panna Cotta Tatlısının Yapılışı
Malzemeler,
200 ml süt kreması
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı toz jelâtin
2 yemek kaşığı su
Yarım tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağından biraz eksik süzme yoğurt
Üzeri için meyve sosu
Hazırlanışı,
1
Orta boy bir tencereye süt ve kremayı alıp karıştırın
2
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak ısınana kadar pişirin
3
Tencereyi ocaktan alıp içine toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın
4
Küçük bir kâsede 2 yemek kaşığı su ve toz jelâtini eriyene kadar karıştırın
5
Jelâtin, süzme yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğunu kremanın olduğu tencereye ekleyin
6
Hazırladığınız pudingleri kâseler pay edin ve buzdolabında 6 saat bekletin
7
Sürenin sonunda ters çevirip düz bir servis tabağına alın
8
Servis yaparken üzerine meyve sosu dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul