Yalnız Mesajı Göster

Panna Cotta Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Panna Cotta Tatlısı



Panna Cotta Tatlısı Nasıl Yapılır - Panna Cotta Tatlısı Tarifi - Panna Cotta Tatlısının Yapılışı

Malzemeler,

200 ml süt kreması

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı toz şeker

2 tatlı kaşığı toz jelâtin

2 yemek kaşığı su

Yarım tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 su bardağından biraz eksik süzme yoğurt

Üzeri için meyve sosu

Hazırlanışı,


1 Orta boy bir tencereye süt ve kremayı alıp karıştırın

2 Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak ısınana kadar pişirin

3 Tencereyi ocaktan alıp içine toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın

4 Küçük bir kâsede 2 yemek kaşığı su ve toz jelâtini eriyene kadar karıştırın

5 Jelâtin, süzme yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğunu kremanın olduğu tencereye ekleyin

6 Hazırladığınız pudingleri kâseler pay edin ve buzdolabında 6 saat bekletin

7 Sürenin sonunda ters çevirip düz bir servis tabağına alın

8 Servis yaparken üzerine meyve sosu dökün

Alıntı Yaparak Cevapla