Konu
:
Bademli İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli İrmik Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli İrmik Tatlısı
irmikli tatlılar - irmik tatlısı - bademli irmik tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler:
* 40 gr soyulmuş badem
* 1 litre süt
* Tuz
* 60 gr toz şeker
* 60 gr margarin
* 250 gr irmik
* 2 yumurta
* Kalıbı yağlamak için bir miktar yağ
* 4 adet portakal
* 2 çorba kaşığı bal
Hazırlanması:
* Bademleri yağsız olarak hafifçe kavurun
Sütü bir tutam tuz, toz şeker ve 40 gr margarin ile kaynatın
İrmiği ilave edip bir taşım daha pişirin ve ocaktan alın
Yumurtaları çırpın ve irmiğe ilave edin
* Fırın tepsisini yağlayıp irmiği 1
5 cm kalınlığında kalıba dökün
30 dakika soğumaya bırakın
* Portakalın kabuklarını soyun
Sivri bir bıçakla içini zarından ayırın
Biriken portakal suyunu bir kenara alın
Dilimleri doğrayın
Bal, portakal suyunu 100 ml suda kaynatın
Portakalı da ilave edip kısık ateşte 3 dakika pişirin
* İrmiği dikdörtgenler veya kareler şeklinde kesin
Kalan margarini yapışmaz tavaya paylaştırıp eritin
İrmik tatlılarının her iki yüzünü altın sarısı rengi alana kadar kızartın
* Tatlıyı bir tabağa alıp üzerine portakal şurubu dökün
Badem serpip nane yaprakları ve portakal dilimleri ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul