Yalnız Mesajı Göster

Konya Keneviri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konya Keneviri



konya - konya tatlıları - konya kenevirinin tarifi - konya kenevirinin yapılışı - tatlı tarifleri




arifi çok eski yıllara dayanan Kenevir Helvası, Konya'da özellikle kışın yapılan ve kara gömülerek soğutulan bir tatlı

Malzemeler:

500 gr kenevir

4 su bardağı pekmez

100 gr ceviz içi

50 gr leblebi

Yapılışı:

Kenevir ayıklanarak teflon bir tavaya konularak (yağsız) yakmadan çıtır çıtır olana kadar kavrulur Ayrı bir tencereye pekmez konularak kuvvetli ateşte kaynatılır Pekmez kaynayınca, kavrulmuş olan kenevirler pekmeze ilave edilerek koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika daha pişirilir (Pekmezi uzun süre kaynatırsak tadı acılaşabilir o yüzden dikkat etmemiz gerekiyor) Leblebiler havanda dövülerek (veya rondoda) toz haline getirilir ve 24-26 cm çapındaki bir kabın dibine iyice serpilir Koyulaşan kenevirli pekmez leblebilerin üzerine dökülür Üzeri cevizlerle süslenip soğutulur

Alıntı Yaparak Cevapla