Konu
:
Ananaslı Sakızlı Panna Cotta
Yalnız Mesajı Göster
Ananaslı Sakızlı Panna Cotta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananaslı Sakızlı Panna Cotta
Malzemeler:
* 1 paket Ülker Pötibör bisküvi - Sade
* 1/2 bardak süt
* 2 + 1/4 bardak krema
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1 paket damla sakızı, havanda dövülmüş
* 2 paket tart jölesi
* 1/2 su bardağı toz şeker
* Üzerini süslemek için 4 dilim ananas ya da başka bir meyve
Yapılışı:
1
Sütü ve jöleyi karıştırın
2
Orta boy bir tencerede orta ateşte, kaynamaya başlayıncaya kadar kremayı şekerle birlikte ısıtın
3
Karışımı ateşten alın
Sütlü jöleyi, vanilyayı ve damla sakızını ilave ederek karıştırmaya devam edin
Eğer gerekirse tekrar ateşe koyarak homojen bir kıvam alıncaya kadar ısıtmaya ve karıştırmaya devam edin
4
Dikdörtgen ya da kare cam bir kaba altını kaplayacak kadar panna cotta karışımından dökün
5
Sonra sırayla bisküvi, panna cotta, bisküvi koyarak malzemeyi bitirin
6
Dolapta 4-5 saat, tercihan 1 gece bekletin
7
Servisten önce kalıptan çıkarın (bıçağın ucuyla kenarlarını ayırın, gerekirse birkaç saniye sıcak suya batırıp çıkarın) ve üzerini ananasla ya da arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul