Yalnız Mesajı Göster

Ananaslı Sakızlı Panna Cotta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı Sakızlı Panna Cotta




Malzemeler:


* 1 paket Ülker Pötibör bisküvi - Sade

* 1/2 bardak süt

* 2 + 1/4 bardak krema

* 1 tatlı kaşığı vanilya

* 1 paket damla sakızı, havanda dövülmüş

* 2 paket tart jölesi

* 1/2 su bardağı toz şeker

* Üzerini süslemek için 4 dilim ananas ya da başka bir meyve

Yapılışı:


1 Sütü ve jöleyi karıştırın

2 Orta boy bir tencerede orta ateşte, kaynamaya başlayıncaya kadar kremayı şekerle birlikte ısıtın

3 Karışımı ateşten alın Sütlü jöleyi, vanilyayı ve damla sakızını ilave ederek karıştırmaya devam edin Eğer gerekirse tekrar ateşe koyarak homojen bir kıvam alıncaya kadar ısıtmaya ve karıştırmaya devam edin

4 Dikdörtgen ya da kare cam bir kaba altını kaplayacak kadar panna cotta karışımından dökün

5 Sonra sırayla bisküvi, panna cotta, bisküvi koyarak malzemeyi bitirin

6 Dolapta 4-5 saat, tercihan 1 gece bekletin

7 Servisten önce kalıptan çıkarın (bıçağın ucuyla kenarlarını ayırın, gerekirse birkaç saniye sıcak suya batırıp çıkarın) ve üzerini ananasla ya da arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla