Konu: Ganaj Tarifi
Yalnız Mesajı Göster

Ganaj Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ganaj Tarifi



Ganaj Tarifi (Ganache)

Ganaj, bildiğim kadarıyla çikolatanın krema içinde erimiş haline deniyor Koyu kıvamlı pastaların üzerini kaplamak ya da ara katlardan kullanılmak üzere yapılan bir çeşit kremadır Ganaj özellikle çikolata tutkunlarına hitap eder Sıvı, donmamış haline de "Glaze" denir Glaze parlaklık anlamına gelir Pastaların üzerine dökülür


Malzemeler: ( 2 kap ganaj için)


* 340 gr kuvertür çikolata (ben özel eritmelik düğme çikolatalarımdan kullandım)

* 230 gr süt kreması


(38 ve 28 cm lik iki kalp pastamı kaplamak için ben malzemelerin 2 katını aldım)

Hazırlanışı:


1 Bir sos tenceresinde krema kaynama noktasına gelinceye kadar iyice ısıtılır Fakat dikkat edin krema kaynamasın


2 Çikolatalarınızı cam bir kase içine alın Daha sonra sıcak kremayı çikolataların üzerine dökün Çikolataların tüm yüzeyi krema ile kaplanmasını sağlanır Bu şekilde 5 - 10 dakika bekletin Daha sonra çırpma teli ile çikolata koyu ve parlak bir kıvama gelinceye kadar karıştırın Bu şekilde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin


3 Orjınal tarifte koyulaştırmak için kremayı el mixeri ile bir kaç dakika çırpın ve 12 saat sonra kullanın diyordu Ben oda sıcaklığına gelen ganajı önce buzdolabında iyice soğuttum, sertleşen kremayı önce parmaklayıp sonra tadına baktım daha sonra tarifteki gibi mixerla çırptım Bu gördüğünüz kıvam ortaya çıktı ve pastamın üzerini çok güzel kapladım

Alıntı Yaparak Cevapla