Konu
:
Ganaj Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ganaj Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ganaj Tarifi
Ganaj Tarifi (Ganache)
Ganaj
, bildiğim kadarıyla çikolatanın krema içinde erimiş haline deniyor
Koyu kıvamlı pastaların üzerini kaplamak ya da ara katlardan kullanılmak üzere yapılan bir çeşit kremadır
Ganaj özellikle çikolata tutkunlarına hitap eder
Sıvı, donmamış haline de
"Glaze"
denir
Glaze parlaklık anlamına gelir
Pastaların üzerine dökülür
Malzemeler: ( 2 kap ganaj için)
* 340 gr kuvertür çikolata (ben özel eritmelik düğme çikolatalarımdan kullandım)
* 230 gr süt kreması
(38 ve 28 cm lik iki kalp pastamı kaplamak için ben malzemelerin 2 katını aldım)
Hazırlanışı:
1
Bir sos tenceresinde krema kaynama noktasına gelinceye kadar iyice ısıtılır
Fakat dikkat edin krema kaynamasın
2
Çikolatalarınızı cam bir kase içine alın
Daha sonra sıcak kremayı çikolataların üzerine dökün
Çikolataların tüm yüzeyi krema ile kaplanmasını sağlanır
Bu şekilde 5 - 10 dakika bekletin
Daha sonra çırpma teli ile çikolata koyu ve parlak bir kıvama gelinceye kadar karıştırın
Bu şekilde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin
3
Orjınal tarifte koyulaştırmak için kremayı el mixeri ile bir kaç dakika çırpın ve 12 saat sonra kullanın diyordu
Ben oda sıcaklığına gelen ganajı önce buzdolabında iyice soğuttum, sertleşen kremayı önce parmaklayıp sonra tadına baktım daha sonra tarifteki gibi mixerla çırptım
Bu gördüğünüz kıvam ortaya çıktı ve pastamın üzerini çok güzel kapladım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul