Konu
:
İRMİK HELVASI
Yalnız Mesajı Göster
İRMİK HELVASI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İRMİK HELVASI
Gereçler:
1/2 litre süt
1/2 litre su
1 paket margarin
1 paket irmik
750 gram şeker
fıstık
Yapılışı:
Süt,su,şeker ve margarini derin bir tencerede kaynamaya bırakırız
Başka bir tencerede irmiği ve fıstığı kuru olarak kavururuz
İrmik kavrulduktan sonra kaynayan şerbetimizi üzerine döker ocağımızı kapatırız
Tencerenin ağzına kağıt havlu sıkıştırarak kapağını kapatırız
45 dakika hiç açmadan bekleriz
45 dakika sonra kapağı açıp helvamızı karıştırırız
Sonra 15 dakika daha dinlendirip servis yaparız
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Şerbeti ilk döktüğümüzde çok sulu olduğunu düşünebiliriz
Ama telaşlanmayalım
Çünkü bu suyun hepsini irmik çekecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul