Yalnız Mesajı Göster

İRMİK HELVASI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İRMİK HELVASI



Gereçler:
1/2 litre süt
1/2 litre su
1 paket margarin
1 paket irmik
750 gram şeker
fıstık
Yapılışı:
Süt,su,şeker ve margarini derin bir tencerede kaynamaya bırakırızBaşka bir tencerede irmiği ve fıstığı kuru olarak kavururuzİrmik kavrulduktan sonra kaynayan şerbetimizi üzerine döker ocağımızı kapatırızTencerenin ağzına kağıt havlu sıkıştırarak kapağını kapatırız45 dakika hiç açmadan bekleriz45 dakika sonra kapağı açıp helvamızı karıştırırızSonra 15 dakika daha dinlendirip servis yaparız


Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Şerbeti ilk döktüğümüzde çok sulu olduğunu düşünebilirizAma telaşlanmayalımÇünkü bu suyun hepsini irmik çekecektir

Alıntı Yaparak Cevapla