Konu
:
SÜTLÜ EKMEK TATLISI
Yalnız Mesajı Göster
SÜTLÜ EKMEK TATLISI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
SÜTLÜ EKMEK TATLISI
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1+3/4 bardak süt
1 çorba kaşığı toz şeker
200 gr bayat ekmek içi
şerbeti için:
1 bardak su
1 bardak tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bayat ekmeklerin kabuklarını kesin ve çıkarın
Kalanı parmak büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerine sütü dökün
25-30 dakika bir kenarda bekeltin
Sütü çektikten sonra ekmeği bulamaç yapın
İçine şekeri, tereyağını ve yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın
İçi yağlanmış bir tepsiye 1,5 parmak kalınlığında dökün
Orta derece ısılı fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin
kabaran yeri olursa bıçak batırarak indirin
Tatlı fırındayken ocakta şerbeti hazırlayın
bunun için şeker ve suyu kaynatın
ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin
Ateşten alın ve fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün
Kare dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul