Konu
:
TEL HELVASı
Yalnız Mesajı Göster
TEL HELVASı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
TEL HELVASı
MALZEMELER
250 gr tereyağı,
3 su bardağı un,
1 kg
toz şeker,
1 adet limon
HAZIRLANIŞI
1 kg
Şekere, 2 su bardağı su konur ve kaynatılır
Üzerine bir miktar limon sıkılır
Şeker hafif kırmızı renge gelince bir kaşık kadar bu şekerli sudan soğuk su içerisine dökülür, katı hale (ağda) gelirse helvanın ağdası olmuş demektir
250 gr
Yağla kavrulan un büyükçe bir tepsi içerisinde soğutulur, soğutulan ağda beyaz bir renk alıncaya kadar çekilip uzatılarak yoğrulur sonra iki ucu birleştirilerek simit şekline getirilir tepsideki soğutulmuş, kavrulmuş un içerisine konur
Üzerine kavrulmuş un dökülerek üç dört kişi tarafından kenarlara doğru çekilerek halka büyütülür bu halka ikiye katlanarak küçültülerek tekrar aynı işlem yapılır
Katlar incelinceye kadar aynı işleme devam edilir
Tel tel olan katlar kopartılarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul