Konu
:
Selanik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Selanik Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Selanik Tatlısı
MALZEMELER
şerbeti için:
2 bardak toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 bardak su
[schild]hamuru için:[/schild]
7,5 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı tereyağ
1 kahve fincanı pudre şekeri
muhallebisi için
3 bardak süt
1 kahve fincanı nişasta
4 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Sütü bir tencerede kabarana dek kaynatın
Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin
İyice karışınca tekrar ateşe koyun
Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına telene kadar pişirin
Soğumaya bırakın
Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin
Pudra şekerini de unun üzerine eleyin
Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın
Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin
Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin
Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin
Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin
Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın
Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin
Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın
Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın
İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin
Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul