Konu
:
Fıstıklı Mekik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Mekik Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Mekik Tatlısı
Mekik Tatlısı - Mekik Tatlısı Hazırlanışı - Tatlı Tarifleri - Fıstıklı Mekik Tatlısı Yapılışı - İyi Mekik Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemesi:
250 gram margarin
1 kahve fincanı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
yeteri kadar tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
250 gram iç yeşil fıstık
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
1
İlk olarak bir kapta margarini eritip soğumaya bırakın
Yoğurma kabına yumurta, su, yoğurt, şeker, tuz, kabartma tozu ve margarini ekleyip karıştırın
Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler şeklinde hazırlayın
20 dakika hamuru dinlendirin
2
Hamuru boyuna bıçak yardımı ile çizerek kesin
Elinizle açarak yeteri kadar yeşil fıstık yerleştirin
Mekik şekli verin
Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecedeki ısıtılmış fırında kızartın
Fırından çıkınca soğuk şerbeti döküp çekmesini sağlayın
Servis tabağına alarak servise sunun
3
Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın
Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynadıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul