Yalnız Mesajı Göster

VIŞNELI TART

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

VIŞNELI TART



MALZEMELER


Hazırlanış süresi: 1,5 saat

Pişirme süresi: 30 dk

Porsiyon adedi: 10 dilim


60 gram meyve özlü şeker

80 gram margarin

4,5 çay bardağı un

1 kilo vişne

2 çay bardağı taze krema

1 yumurta

Yarım paket vanilyalı puding

2 çorba kaşığı dövülmüş fıstık



HAZIRLANIŞI


1 Fırını 200 derecede ısıtın, 4 çay bardağı un, meyve özlü şeker ve margarini 4-5 çorba kaşığı çok soğuk suyla yoğurun Streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin Vişneleri teker teker kaynar suya daldırıp çıkarın Ortadan bölün ve çekirdeklerini çıkarın

2 Hamuru hafif unlanmış bir tezgahta 28 santimetre çapında açın ve içi ile kenarları yağlanmış 24 santimetre çapında kelepçeli bir kalıba yerleştirin Kenarlarını 2 santimetre kadar yukarı çekin Tabanı muhtelif yerlerden çatallayıp 10 dakika pişirin

3 Krema, puding tozu ve yurtayı iyice karıştırın Hamuru vişnelerle kaplayın ve sosu üzerine dökün Fırında tekrar 20 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve fıstık ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla