Konu
:
Saray Usulü Aşure
Yalnız Mesajı Göster
Saray Usulü Aşure
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Usulü Aşure
Saray Usulü Aşure Tarifi - Saray Usulü Aşure Yapılışı - Saray Usulü Aşure Nasıl Yapılır - Saray Usulü Aşure Malzemeleri
Malzeme:
100 gram aşurelik buğday
1 kahve fincanı Bizim Mutfak Nohut
150 gram toz şeker
1 kahve fincanı Bizim Mutfak Kuru Fasulye
1 çorba kaşığı kuru üzüm
5-6 adet kuru kayısı
3 adet kuru incir
su
Süslemek için :
tarçın
taze böğürtlen
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın
Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın
Su ekleyip kaynatın
Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapalı olarak 30 dakika pişirin
Fasulye ve nohudu süzüp ayrı kaplarda haşlayın
Buğdayı ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4,5 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin
Buğdayın suyu, un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin
Zar şeklinde doğranmış kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın
Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın
Aşure piştikten sonra küçük doğranmış incirleri ekleyip karıştırın
Aşure sıcakken servis yapacağınız kaselere paylaştırın
Soğuyunca üzerini toz tarçın ve böğürtlen taneleri ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul