Konu
:
Cümbüş Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cümbüş Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cümbüş Tatlısı
Malzemeler
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kiraz şekerlemesi
50 gram yeşil incir reçeli tanesi
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
iki buçuk su bardağından bir parmak eksik un
Bir tutam kabartma tozu
Şerbeti için:
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı
ÖNCELiKLE şerbeti hazırlayın
Bunun için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Limon suyunu ilave edip tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın
Diğer tarafta derin bir kaba küp şeklinde doğranmış kayısı, kiraz şekerlemesi, doğranmış incir reçeli, kuruüzüm, rendelenmiş portakal kabuğu ve 2 su bardağı tozşekeri boşaltın
Tüm malzemeyi harmanlayın
içine çırpıimış yumurta, un ve bir tutam kabartma tozunu ekleyip, karıştırın
Boza kıvamına gelen karışımı yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin
Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine ılınmış şerbeti gezdirin
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
R
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul