Yalnız Mesajı Göster

Ayva Tatlısı Pişmaniye Eşliğinde

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Tatlısı Pişmaniye Eşliğinde





Malzemeler


3 adet ayva

10 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı su

Çay kaşığının uç kısmı ile kırmızı gıda boyası

Pişmaniye

Çikolata sos


Yapılışı


Ayvaların kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünerek ortalarındaki çekirdekli sert kısım çıkartılır

Tencereye yerleştirilen ayvaların çukur kısımlarına toz şeker serpilir

Ayvaların orta kısımlarından çıkartılan çekirdekler tencereye aktarıır

Çekirdekler, ayva tatlısının suyunun jöle kıvamında olmasını sağlar

Su ile gıda boyası karıştırılarak ayvaların üzerine dökülür

Ayvalar yumuşayana kadar pişirilir

Ayvalar pişerken gıda boyasının eşit dağılması için ayvaların çevrilmesi gerekir


Gıda boyası kullanmak istemiyorsanız, su yerine vişne suyu kullanabilirsiniz


Ayvalar servis yapılırken ortalarındaki çukur kısımlara pişmaniye yerleştirilerek çikolata sos ile servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla