Konu
:
Ayva Tatlısı Pişmaniye Eşliğinde
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Tatlısı Pişmaniye Eşliğinde
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Tatlısı Pişmaniye Eşliğinde
Malzemeler
3 adet ayva
10 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Çay kaşığının uç kısmı ile kırmızı gıda boyası
Pişmaniye
Çikolata sos
Yapılışı
Ayvaların kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünerek ortalarındaki çekirdekli sert kısım çıkartılır
Tencereye yerleştirilen ayvaların çukur kısımlarına toz şeker serpilir
Ayvaların orta kısımlarından çıkartılan çekirdekler tencereye aktarıır
Çekirdekler, ayva tatlısının suyunun jöle kıvamında olmasını sağlar
Su ile gıda boyası karıştırılarak ayvaların üzerine dökülür
Ayvalar yumuşayana kadar pişirilir
Ayvalar pişerken gıda boyasının eşit dağılması için ayvaların çevrilmesi gerekir
Gıda boyası kullanmak istemiyorsanız, su yerine vişne suyu kullanabilirsiniz
Ayvalar servis yapılırken ortalarındaki çukur kısımlara pişmaniye yerleştirilerek çikolata sos ile servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul