Yalnız Mesajı Göster

Cennet Künkü

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cennet Künkü



Malzemeler

Milföly Hamuru;

250 gr un ( 2 tepeleme su bardagi)

1/2 yemek kasigi sirke

1 yemek kasigi ayçiçek yagi

1/2 çay kasigi tuz

1/2 bardak su

200 gr margarin

1/2 bardak un ( hamuru açmak için)

1 yumurta sarisi ( hamurun üstü için)
Surubu;

2,5 bardak tozseker

1,5 bardak su

1/4 limon

Süsü için;

1 bardak krem santiy

1 fincan kiyilmis yesil fistik

Tarifi

Yukaridaki gereçlerle yarim ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazirlayin

Hamuru 4 mm incelikte açip uzatin 3 cm eninde uzun seritler halinde kesin

2 cm çapinda ve 12 cm uzunlugunda içleri kagitla doldurulmus ve iki baslari kapali- yagli kagittan silindirler hazirlayin Kesilen hamurlari, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarin Firin tepsisine siralayip üstüne sulandirilmis yumurta sarisi sürün

4 Hamurlari kizgin firinda pisirin; ortalarindaki kagidi çikartip biraz daha firinda bekletin Sonra da soguk suruba atin

5 Tatlilari servis tabagina çikartin; soguduktan sonra içlerine krem santiy sikin ve iki baslarina kiyilmis yesil fistik serpin

Alıntı Yaparak Cevapla