Konu
:
Cennet Künkü
Yalnız Mesajı Göster
Cennet Künkü
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cennet Künkü
Malzemeler
Milföly Hamuru;
250 gr un ( 2 tepeleme su bardagi)
1/2 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1/2 çay kasigi tuz
1/2 bardak su
200 gr margarin
1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
1 yumurta sarisi ( hamurun üstü için)
Surubu;
2,5 bardak tozseker
1,5 bardak su
1/4 limon
Süsü için;
1 bardak krem santiy
1 fincan kiyilmis yesil fistik
Tarifi
Yukaridaki gereçlerle yarim ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazirlayin
Hamuru 4 mm incelikte açip uzatin
3 cm eninde uzun seritler halinde kesin
2 cm çapinda ve 12 cm uzunlugunda içleri kagitla doldurulmus ve iki baslari kapali- yagli kagittan silindirler hazirlayin
Kesilen hamurlari, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarin
Firin tepsisine siralayip üstüne sulandirilmis yumurta sarisi sürün
4
Hamurlari kizgin firinda pisirin; ortalarindaki kagidi çikartip biraz daha firinda bekletin
Sonra da soguk suruba atin
5
Tatlilari servis tabagina çikartin; soguduktan sonra içlerine krem santiy sikin ve iki baslarina kiyilmis yesil fistik serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul