Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Kup

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Kup





Malzemeler


1 kg kayısı

1/2 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı su

20 adet pötibör bisküvi

1 kg vanilyalı dondurma

Nane yaprakları


Yapılışı


7-8 adet kayısı minik minik kesilir

Kalan kayısıların çekirdekleri çıkartılır


Tencereye alınan kayısıların üzerine toz şeker ve su ilave edilir

Yumuşayana kadar pişirilir


El blenderı tutulur ,1-2 taşım kaynatılıp soğumaya bırakılır


Kadehlerin alt kısmına bir miktar kayısı sosu üzerine minik kayısılar ,onun üzerine parçalara bölünmüş bisküviler ve dondurma olacak şekilde bir kaç kat tekrarlanır


Nane yaprakları ile süslenir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla