Konu
:
Kayısılı Kup
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Kup
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Kup
Malzemeler
1 kg kayısı
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
20 adet pötibör bisküvi
1 kg vanilyalı dondurma
Nane yaprakları
Yapılışı
7-8 adet kayısı minik minik kesilir
Kalan kayısıların çekirdekleri çıkartılır
Tencereye alınan kayısıların üzerine toz şeker ve su ilave edilir
Yumuşayana kadar pişirilir
El blenderı tutulur ,1-2 taşım kaynatılıp soğumaya bırakılır
Kadehlerin alt kısmına bir miktar kayısı sosu üzerine minik kayısılar ,onun üzerine parçalara bölünmüş bisküviler ve dondurma olacak şekilde bir kaç kat tekrarlanır
Nane yaprakları ile süslenir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul