Konu
:
Ayvalı Etimek Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Etimek Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Etimek Tatlısı
Malzemeler :
* 2 adet ayva
* 2 su bardağı su
* 2,5 su bardağı şeker
* 1 paket tuzsuz tuzsuz etimek
* 3 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 paket vanilya
* hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Ayvaları kabuklarını soymadan rendeleyin
2 bardak su ve 2 bardak şeker ile birlikte pişirin( piştiğinde hala sulu oluyor)
Etimeklerin yarısını kare bir borcamın zeminine döşeyin
Üzerine ayvalı karışımın yarısını paylaştırın
Onun üzerine kalan etimekleri ve etimeklerin üzerine ayvalı harcın kalanını yayın
Daha sonra küçük bir tencerede yağ ile unu 2-3 dk
kavurun
Nişasta,1/2 bardak şeker ve sütün tamamını ekleyip muhallebi kıvmına gelene kadarkısık ateşte karıştırarak pişirin
Piştiğinde içerisine vanilyayı ekleyin ve mikser ile 10-15 dk
çırpın
Muhallebiyi ayvalı karışımın üzerine dökün
Tatlı soğuduğunda üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2 saat bekletin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul