Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Etimek Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Etimek Tatlısı



Malzemeler :


* 2 adet ayva

* 2 su bardağı su

* 2,5 su bardağı şeker

* 1 paket tuzsuz tuzsuz etimek

* 3 su bardağı süt

* 2 yemek kaşığı un

* 1 yemek kaşığı nişasta

* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

* 1 paket vanilya

* hindistan cevizi



Hazırlanışı:


Ayvaları kabuklarını soymadan rendeleyin 2 bardak su ve 2 bardak şeker ile birlikte pişirin( piştiğinde hala sulu oluyor)


Etimeklerin yarısını kare bir borcamın zeminine döşeyin Üzerine ayvalı karışımın yarısını paylaştırın Onun üzerine kalan etimekleri ve etimeklerin üzerine ayvalı harcın kalanını yayın Daha sonra küçük bir tencerede yağ ile unu 2-3 dk kavurun


Nişasta,1/2 bardak şeker ve sütün tamamını ekleyip muhallebi kıvmına gelene kadarkısık ateşte karıştırarak pişirinPiştiğinde içerisine vanilyayı ekleyin ve mikser ile 10-15 dk çırpın Muhallebiyi ayvalı karışımın üzerine dökün


Tatlı soğuduğunda üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2 saat bekletin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla