Konu
:
Dökme Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Dökme Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dökme Tatlı
Malzemeler :
3 adet yumurta,
4 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı süzme yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
Kızartmak için mısırözü yağ,
1 çay kaşığı tuz
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker,
3-4 damla limon suyu,
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yumurta ve yoğurt krep hamuru yapar gibi iyice çırpılır
Un, kabartma tozu ve tuz ilave dilip karıştırılır
Tavaya yağ konup kızdırıldıktan sonra kaşık yardımıyla tek tek alınan hamurlar yağa atılır
Kızaran hamurlar su,şeker ve limon suyuyla yapılan şerbetin içinde bir süre bekletildikten sonra servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul