Yalnız Mesajı Göster

Dökme Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dökme Tatlı





Malzemeler :


3 adet yumurta,

4 çorba kaşığı un,

3 çorba kaşığı süzme yoğurt,

1 paket kabartma tozu,

Kızartmak için mısırözü yağ,

1 çay kaşığı tuz


ŞERBETİ İÇİN:



3 su bardağı şeker,

3-4 damla limon suyu,

2 su bardağı su



Hazırlanışı:


Yumurta ve yoğurt krep hamuru yapar gibi iyice çırpılır Un, kabartma tozu ve tuz ilave dilip karıştırılır


Tavaya yağ konup kızdırıldıktan sonra kaşık yardımıyla tek tek alınan hamurlar yağa atılır


Kızaran hamurlar su,şeker ve limon suyuyla yapılan şerbetin içinde bir süre bekletildikten sonra servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla