Konu
:
RUMELI USULÜ ŞEKERPARE
Yalnız Mesajı Göster
RUMELI USULÜ ŞEKERPARE
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
RUMELI USULÜ ŞEKERPARE
MALZEMELER
3 su bardağı un
18-20 adet iç fındık (veya iç badem)
1 tutam kabartma tozu
Şurup malzemesi
1
5 su bardağı su
17 yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Şekeri su ile kaynatın
Biraz koyulaştığında ateşten çekin
Yağı hafif ateşte eritin
Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun
Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın
Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun
Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin
Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın
Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul