Yalnız Mesajı Göster

RUMELI USULÜ ŞEKERPARE

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

RUMELI USULÜ ŞEKERPARE



MALZEMELER


3 su bardağı un

18-20 adet iç fındık (veya iç badem)

1 tutam kabartma tozu


Şurup malzemesi


15 su bardağı su

17 yemek kaşığı toz şeker



HAZIRLANIŞI


Şekeri su ile kaynatın Biraz koyulaştığında ateşten çekin Yağı hafif ateşte eritin Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun

Alıntı Yaparak Cevapla