Konu
:
Kolay Künefe
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Künefe
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Künefe
Kolay Künefe
10
kişilik
120 dakika
Ortadogu
Malzemeler
500 gr örgü peyniri
1 paket tost ekmeği
2 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı antep fıstığı
Gülsuyu
1 limon
Tuzunu almak için peyniri küçük parçalara doğrayın veya rendeden geçirip soğuk suyla ıslatarak 4-5 saatten bir güne kadar bekletin
Ara sıra suyunu değiştirerek tuzundan arınmasını sağlayın
Künefeyi yapmaya başlamadan önce peyniri iyice süzün
Tost ekmeğinin kabuklarını alın ve blender'da ufalayın
Tereyağını erittikten sonra, ufalanmış ekmeğin üzerine dökün ve elinizle ovuşturarak iyice yedirin
32-36 cm çapında bir yuvarlak tepsiye, yağladığınız ekmeği yayarak döşeyin
Elinizle bastırarak, ekmeğin her yerinin eşit kalınlıkta olmasını sağlayın
Süzülmüş peyniri ekmeğin üzerine düzgün şekilde yayın
2 su bardağı suya, şeker ve yarım limonun suyunu ilave edin
15-20 dakika boyunca kaynatarak, koyuca bir şurup elde edin
Hazırladığınız tepsiyi 200 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık 30 dakika altı kızarana kadar pişirin
Fırından aldığınız tepsiyi diğer servis tepsisine alt üst ederek koyun
Sıcak şuruba bir kaşık gülsuyu ilave ettikten sonra künefenin üzerine yarısından fazlasını dökün
Kalan şurubu künefenin yanında vermek üzere bir sos kabına koyun
Kıyılmış fıstıklar ile künefeyi süsleyip sıcak olarak servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul