Konu
:
Aşure Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Aşure Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşure Tarifi
Aşure - Aşure Hakkında - Aşure Nasıl Yapılır
AŞURE TARİFİ
AŞURE
10 KİŞİLİK
Malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 15 su bardağı su Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı küp doğranmış kayısı 1 su bardağı doğranmış kuru incir 1 portakal
Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri
Hazırlanışı:
* Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın
Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın
15 su bardağı su ekleyip kaynatın
Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın
Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın
* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin
Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4
5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin
* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin
Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin
Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın
Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın
* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın
Sıcakken kaselere boşaltın
Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın
İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul