Yalnız Mesajı Göster

Gaziantep Usulü Kabak Lokması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gaziantep Usulü Kabak Lokması



Gaziantep Usulü Kabak Lokması Tarifi - Kabak Lokması Yapılışı - Kabak Lokması Nasıl Yapılır - Kabak Lokması Malzemeleri

3 kg bal kabağı

500 gr toz şeker

Yarım kahve fincanı su

2 adet karanfil

Üzerine serpmek için :

200 gr çekilmiş ceviz


Kabağı büyük bir bıçakla 2 cm kalınlığında ve 4 cm uzunluğunda dilimleyip kabuklarını soyarak bir tencereye koyunuz Üzerine kapatıncaya kadar kireç kaymağı hazırlayıp, kabakların üzerine koyup 6 saat bekletiniz Sonra bir kevgirle kabakları susuz olarak bir tencereye çıkarınız 3, 4 defa yıkadıktan sonra suyunu süzdürünüz Kabakları susuz olarak tencereye dizip üzerine şekeri, karanfili ve suyu serpip üzerini sıkıca kapatarak ağır ateşte zaman zaman sağa sola hafif hafif sallayarak 1 saat pişirip ateşten alınız Aynı tencerede soğutup tabaklara veya tevziye dizerek üzerine tutam tutam ceviz koyup servis ediniz


Not : Bu kabak cam gibi parlak ve kıtır olur

Alıntı Yaparak Cevapla