Konu
:
Gaziantep Usulü Kabak Lokması
Yalnız Mesajı Göster
Gaziantep Usulü Kabak Lokması
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gaziantep Usulü Kabak Lokması
Gaziantep Usulü Kabak Lokması Tarifi - Kabak Lokması Yapılışı - Kabak Lokması Nasıl Yapılır - Kabak Lokması Malzemeleri
3 kg
bal kabağı
500 gr
toz şeker
Yarım kahve fincanı su
2 adet karanfil
Üzerine serpmek için :
200 gr
çekilmiş ceviz
Kabağı büyük bir bıçakla 2 cm
kalınlığında ve 4 cm
uzunluğunda dilimleyip kabuklarını soyarak bir tencereye koyunuz
Üzerine kapatıncaya kadar kireç kaymağı hazırlayıp, kabakların üzerine koyup 6 saat bekletiniz
Sonra bir kevgirle kabakları susuz olarak bir tencereye çıkarınız
3, 4 defa yıkadıktan sonra suyunu süzdürünüz
Kabakları susuz olarak tencereye dizip üzerine şekeri, karanfili ve suyu serpip üzerini sıkıca kapatarak ağır ateşte zaman zaman sağa sola hafif hafif sallayarak 1 saat pişirip ateşten alınız
Aynı tencerede soğutup tabaklara veya tevziye dizerek üzerine tutam tutam ceviz koyup servis ediniz
Not : Bu kabak cam gibi parlak ve kıtır olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul