Konu
:
Ayvalı Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Muhallebi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Muhallebi
ayvalı muhallebi tarifi - farklı muhallebi yapılışı
MALZEMELER:
Tabanı için:
3 adet ayva
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı su
Muhallebi için:
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un ( tepeleme )
Mercimek büyüklüğünde damla sakızı
50 gr
margarin
1 paket vanilya
Yarım su bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Önce muhallebinin tabanını yapıyoruz: Ayvaların kabuklarını soyun ve su dolu bir kaba küp şeklinde doğrayın
Tencereye 2 kaşık şekeri alıp, karamelize olana kadar karıştırın
Üzerine yarım bardak suyu yavaş yavaş ilave edip, karıştırın
Ayvaların suyunu süzün ve karamelize olmuş şerbete atın
Ayvalar yumuşayana kadar pişirin
Pişen ayvaları borcam tepsiye boşaltın ve yayın
Muhallebi için; tencereye sütü,şekeri,unu ve damla sakızını alıp,karıştırın
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
Ocaktan alınca içine,margarin,vanilya ve fındığı ekleyip,karıştırın
Muhallebiyi ayvaların üzerine döşeyin
Yumurta akını ve pudra şekerini köpük olana kadar çırpın
Bu sosu ılık olan muhallebinin üzerine yayın
Muhallebiyi 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis edin
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul