Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Muhallebi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Muhallebi



ayvalı muhallebi tarifi - farklı muhallebi yapılışı



MALZEMELER:

Tabanı için:

3 adet ayva

2 yemek kaşığı şeker

Yarım su bardağı su
Muhallebi için:

1 litre süt

3 kahve fincanı şeker

2 kahve fincanı un ( tepeleme )

Mercimek büyüklüğünde damla sakızı

50 gr margarin

1 paket vanilya

Yarım su bardağı fındık kırığı
Üzeri için:

1 adet yumurtanın akı

2 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:


Önce muhallebinin tabanını yapıyoruz: Ayvaların kabuklarını soyun ve su dolu bir kaba küp şeklinde doğrayın

Tencereye 2 kaşık şekeri alıp, karamelize olana kadar karıştırın

Üzerine yarım bardak suyu yavaş yavaş ilave edip, karıştırın

Ayvaların suyunu süzün ve karamelize olmuş şerbete atın

Ayvalar yumuşayana kadar pişirin

Pişen ayvaları borcam tepsiye boşaltın ve yayın

Muhallebi için; tencereye sütü,şekeri,unu ve damla sakızını alıp,karıştırın

Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin

Ocaktan alınca içine,margarin,vanilya ve fındığı ekleyip,karıştırın

Muhallebiyi ayvaların üzerine döşeyin

Yumurta akını ve pudra şekerini köpük olana kadar çırpın

Bu sosu ılık olan muhallebinin üzerine yayın

Muhallebiyi 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis edin


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla