Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Elma Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Elma Tatlısı





Malzemeler :


5 adet golden elma

10 çorba kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı su

1 çorba kaşığı un

5 adet kare milföy hamuru

1 kutu çiğ krema



Hazırlanışı:


Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün Yağlanmış unlanmış kare şeklinde ısıya dayanıklı cam bir tepsiye elmaları dizin


Karameli hazırlamak için, çukur bir kaba tozşeker ve suyu koyun Kısık ateşte suyu ve şekeri karıştırarak şekeri eritin, hafif yakarak kahverengi olmasını sağlayın


Karameli cam kaba dizdiğiniz elmaların üzerine dökün Elmaların üzerini milföy hamurları ile kapatın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, milföylü elmaları 25-30 dakika kadar pişirin


Milföy hamurları kızardıktan sonra kabı fırından çıkarın Elmalı tatlıyı dilim dilim kesin ve spatula ile hamur altta elmalar üstte kalacak şekilde servis tabağına ters çevirerek çıkartın


Elmalı tatlıyı sıcakken üzerine krema sıkarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla