Konu
:
Pudra Şekerli Sade Profiterol
Yalnız Mesajı Göster
Pudra Şekerli Sade Profiterol
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pudra Şekerli Sade Profiterol
Malzemeler :
4 adet Yumurta
1 su bardağı Un
1 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Margarin
1 paket Kabartma Tozu
Krema için;
1 çorba kaşığı Un
6 çorba kaşığı Toz Şeker
1 çorba kaşığı Nişasta
1 paket Vanilya
1 tatlı kaşığı Tereyağ
Yarım litre Süt
Üzeri için Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Margarini bir tencerede eritin
Üzerine su ekleyip karıştırın
Su kaynamaya başlayınca unu ve kabartma tozunu ilave edin
Tahta kaşıkla ezerek 2 dk
kadar karıştırın
Ocaktan indirdikten sonra hamurun ılıması için bekleyin
Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup kaşık yardımıyla hamurdan top şeklinde parçalar kopartıp yerleştirin
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk
kadar pişirin
Pişirdikten sonra fırında bir süre bekletip içini çekmesini sağlayın
Yumurta, un, nişasta, şeker ve sütü bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin
Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ve tereyağını ekleyin
Soğuyunca ortasını yardığınız profiterollerin arasına kremadan sürüp kapatın
Üzerlerine pudra şekeri serpin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul