Yalnız Mesajı Göster

Pudra Şekerli Sade Profiterol

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pudra Şekerli Sade Profiterol






Malzemeler :


4 adet Yumurta

1 su bardağı Un

1 su bardağı Su

3 çorba kaşığı Margarin

1 paket Kabartma Tozu


Krema için;



1 çorba kaşığı Un

6 çorba kaşığı Toz Şeker

1 çorba kaşığı Nişasta

1 paket Vanilya

1 tatlı kaşığı Tereyağ

Yarım litre Süt

Üzeri için Pudra Şekeri



Hazırlanışı:


Margarini bir tencerede eritin Üzerine su ekleyip karıştırın Su kaynamaya başlayınca unu ve kabartma tozunu ilave edin Tahta kaşıkla ezerek 2 dk kadar karıştırın


Ocaktan indirdikten sonra hamurun ılıması için bekleyin Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup kaşık yardımıyla hamurdan top şeklinde parçalar kopartıp yerleştirin Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirin


Pişirdikten sonra fırında bir süre bekletip içini çekmesini sağlayın Yumurta, un, nişasta, şeker ve sütü bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ve tereyağını ekleyin


Soğuyunca ortasını yardığınız profiterollerin arasına kremadan sürüp kapatın Üzerlerine pudra şekeri serpin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla