Konu
:
Şifa Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şifa Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şifa Tatlısı
Malzemeler :
500 gr baklavalık un
1,5 paket margarin
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yeteri kadar su
1 adet yumurta akı
200 gr iri dövülmüş ceviz
Süslemek için çekilmiş fıstık
500 gr şeker
2 su bardağı su
Yarım adet limon
Hazırlanışı:
Unu eleyip mutfak tezgahanın üstünde havuz yapın
Ortasına tuz, limon suyu ve suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın
Bir nemli beze sarıp 10 dakika dinlendirin
Merdane ile serçe parmak kalınlığında açılan hamurun ortasına elle yumuşatılmış margarin koyun
Bohça şeklinde katlayıp tekrar 20 dakika buzdolabında dinlendirin
Hamuru tekrar parmak kalınlığında açıp tekrar bohça şeklinde katlayın
Bu kez dolapta 1 saat bekletin
Kendini iyice toplayan hamuru tekrar merdane ile açın
Bohça şeklinde katlamak suretiyle en az 3 ya da 4 tur yapın
Her tur arasında 20 dakika bekletin
En son olarak hamuru 2 mm kalınlığındadört köşe olarak açın
Hamuru ortadan ikiye kesin
Üzerine yumurta akı sürün
Hamurun bir kenarına iri dövülmüş cevizi şeritler halinde serin
Ceviz serili kenardan katlayarak rulo yapın
Aynı işlemi diğer hamur parçası için de tekrarlayın
Hamur rulolarını bir bıçakla iki parmak kalınlığında dilimleyin
Dilimleri ayrı ayrı tepsiye dizin
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin
Bu arada şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın
Fırından çıkardığımız hamurların üzerine kaynayan şurubu sıcak olarak gezdirin
Soğuduktan sonra çekilmiş yeşil fıstıla süsleyip servise sunun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul