Yalnız Mesajı Göster

Şifa Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şifa Tatlısı






Malzemeler :


500 gr baklavalık un

1,5 paket margarin

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yeteri kadar su

1 adet yumurta akı

200 gr iri dövülmüş ceviz

Süslemek için çekilmiş fıstık

500 gr şeker

2 su bardağı su

Yarım adet limon


Hazırlanışı:


Unu eleyip mutfak tezgahanın üstünde havuz yapın Ortasına tuz, limon suyu ve suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın Bir nemli beze sarıp 10 dakika dinlendirin


Merdane ile serçe parmak kalınlığında açılan hamurun ortasına elle yumuşatılmış margarin koyun Bohça şeklinde katlayıp tekrar 20 dakika buzdolabında dinlendirinHamuru tekrar parmak kalınlığında açıp tekrar bohça şeklinde katlayın Bu kez dolapta 1 saat bekletin


Kendini iyice toplayan hamuru tekrar merdane ile açın Bohça şeklinde katlamak suretiyle en az 3 ya da 4 tur yapın Her tur arasında 20 dakika bekletin En son olarak hamuru 2 mm kalınlığındadört köşe olarak açın Hamuru ortadan ikiye kesinÜzerine yumurta akı sürün Hamurun bir kenarına iri dövülmüş cevizi şeritler halinde serin Ceviz serili kenardan katlayarak rulo yapın Aynı işlemi diğer hamur parçası için de tekrarlayın Hamur rulolarını bir bıçakla iki parmak kalınlığında dilimleyin Dilimleri ayrı ayrı tepsiye dizin


Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin Bu arada şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın Fırından çıkardığımız hamurların üzerine kaynayan şurubu sıcak olarak gezdirin Soğuduktan sonra çekilmiş yeşil fıstıla süsleyip servise sunun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla